Fotoalbum

Klik op de foto naast het artikel om alle foto’s van de betreffende activiteit te bekijken.

De fotoalbums van voor 2015 zijn te vinden in ons online fotoarchief.

2015-11-07 Showtime!

Determinato maakt grote indruk

Bron: BN De Stem 08-11-2015

De sporthal van de Klundertse Niervaert was zaterdagavond tot de laatste plaats bezet bij het concert Showtime van muziekvereniging Determinato.

De sporthal was daarvoor omgebouwd tot concertzaal. Met het afwisselende optreden wisten de negentig muzikanten, twee zangeressen en showgroep KIOS uit Gilze het publiek tot het einde toe te boeien.

Nadat dirigent Ronald Harmsen in een prachtige oldtimer de zaal was binnengereden, begon het concert met verschillende tunes uit de James Bond-films, zoals Goldfinger, Octopussy en For Your Eyes Only. Speciaal hiervoor had Determinato zangeres Esther Hart uitgenodigd. Hart is bij het grote publiek vooral bekend van haar deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2003. Daar zong zij het lied One more Night, waarmee zij ook zaterdagavond haar optreden begon.
Ook zong ze liedjes van Adele en Giovanca. Hierbij werd ze begeleid door het fanfareorkest.

Determinato heeft niet alleen goede muzikanten, maar ook een goede zangeres in haar gelederen: Marieke Ewoldt. Ze speelt ook saxofoon bij Determinato.
Zaterdagavond liet ze weer horen wat ze in haar mars heeft als solist met onder andere Eres Tu en in een duet met Esther Hart.

Na het mooie Halleluja van Leonard Cohen door het orkest werd het podium een beetje verbouwd om de slagwerkers van Determinato ruimte te geven. Onder leiding van Djuri den Tuinder speelden zij de door Den Tuinder gecomponeerde slagwerkcompositie Spanjaardsgat 2015. Een spetterend stuk in vijf delen, dat door het publiek met groot enthousiasme werd ontvangen.

Vlak voor de pauze nam voorzitter René van Tilborgh van Determinato de microfoon over van spreekstalmeester Jan-Willem van Bodegom. Na een inleidend praatje over de verschillende afdelingen, de muziekspeeltuin, de Detokids, de Detomaatjes en het grote orkest en de groei van de vereniging naar 135 leden, riep hij dirigent Ronald Harmsen naar het podium.

"Ronald Harmsen is al 25 jaar onze dirigent," meldde Van Tilborgh, "en dat is op zijn minst gezegd heel bijzonder. Niet veel dirigenten blijven zo lang bij een en dezelfde vereniging. Om hem te bedanken voor al die jaren hebben we een kunstwerk laten maken. Een dwarsdoorsnede van een boomstam met 25 jaarringen, die onze vereniging symboliseert." Naast het kunstwerk was er een zilveren dirigeerstok.

Na de pauze ging het concert verder met optredens van het orkest, Esther Hart en Marieke Ewoldt. Beiden als soliste en als duo. De finale was een spektakel met een muziekstuk, dat oorspronkelijk wordt uitgevoerd door Guido's Orchestra en Slagerij Van Kampen. Nu werd het uitgevoerd door Determinato met spetterend water op speciale trommels, confettikanonnen en een spectaculaire lichtshow. Een staande ovatie van het publiek volgde.

2015-10-03 Workshops en verenigingsavondje

Als voorbereiding op onze grote showavond SHOWTIME hebben we op zaterdagmiddag 3 oktober groepsrepetities gehad.

Superleuk met de vakdocenten: Rob Sloekers voor de trompetten, Ger Heeren met de saxofoons, Bjorn van Pruijssen voor al het zware werk, Djuri den Tuinder met de slagwerkers en onze eigen Ronald Harmsen met de bugelsectie.

Hiervoor hadden we de beschikking over de diverse lokalen van basisschool De Molenvliet. Overal door de school hoorde je fragmenten van de diverse stukken die we gaan spelen op het concert. Het was een hele leuke en leerzame middag voor iedereen!

Na afloop van de workshops waren alle jeugdleden en leden met partners uitgenodigd in Verenigingsgebouw De Ring voor een gezellig verenigingsavondje. 
Jaren geleden was dit ons eigen verenigingsgebouw en nu is het eigendom van de Hervormde Kerk. We mochten er voor deze keer gratis gebruik van maken, heel fijn natuurlijk. Zou wel supergaaf zijn trouwens als we zoiets toch weer eens voor onszelf zouden kunnen hebben.....

In ieder geval een heel gezellig avondje met elkaar gehad met een hapje en een drankje, allerlei spelletjes en heerlijk gegeten van het uitgebreide koude en warme buffet.

Weer een verenigingsdag met een gouden randje!

2015-07-12 Workshop slagwerk

Dat wordt echt een heel speciaal slagwerkspektakel tijdens ons grote concert "Showtime!" op zaterdag 7 november! Zondagmiddag 12 juli de eerste workshop gehad met onze slagwerkers van het fanfare- en het jeugdorkest, na de zomervakantie wordt er verder aan gewerkt!
Nieuwsgierig? Zorg dat je kaarten hebt voor dat concert!

2015-07-11 Leuke voorspeelmiddag saxofoons

Zaterdag 11 juli was er een leuke voorspeelmiddag door de saxofoonleerlingen van docent Ger Heeren in de bibliotheek in Zevenbergen.

Een groot aantal van onze jeugdleden op saxofoon lieten solo van zich horen, maar er kwamen ook verschillende duetjes voorbij en als afsluiting een leuk stukje met de complete saxofoongroep. Een verrassend leuke muziekmiddag! Complimenten aan deze jeugdige saxofoontalentjes!

2015-07-01 Zomerfeest kindergroepen

Gisteren het seizoen voor de kindergroepen afgesloten met een gezellig zomerfeestje voor de kids van de muziekspeeltuin, de muziekfabriek, het kinderorkest en de jongste kinderen van het jeugdorkest.
Deze keer voornamelijk lekker buiten gespeeld op het veld achter de Niervaert. Het was heerlijk daar in de schaduw van de grote bomen. De kinderen genoten van de spelletjes met de parachute, verkoelende waterspelletjes en natuurlijk een ijskoude traktatie!
De jongste groepen mogen nu gaan genieten van een heerlijke lange zomervakantie. 

2015-06-24 Determinato bij Manifestatie

Het was een geweldige opkomst bij de Manifestatie behoud de zwembaden en voor ons met name voor het behoud van de Niervaert. 
Maar alle acties lijken het gewenste effect te hebben: 
Alle zwembaden blijven open in de gemeente Moerdijk! Het voorstel voor een nieuw zwembad kreeg van geen enkele partij steun woensdagavond tijdens de commissievergadering. Er zal een amendement komen dat de burgerinitiatieven in Fijnaart en Willemstad kunnen worden uitgevoerd en baden in Zevenbergen en Klundert weer worden aanbesteed voor vijf respectievelijk tien jaar...... 

Donderdag 9 juli is de raadsvergadering waar het uiteindelijke besluit genomen zal worden. Laat de raamposters dus nog maar even hangen.......

 
2015-06-20 Determinato op de braderie

Wat was het weer gezellig druk vrijdag en zaterdag op de braderie. En weer een leuke promotie van Determinato! Natuurlijk waren we van de partij met een optreden zaterdagmiddag op het hoofdpodium met zowel het jeugdorkest als het fanfareorkest.
Maar zeker ook een leuke PR met de stand met flyers voor onze showavond op 7 november, oude foto’s, de haakse sjoelbak en natuurlijk het enige echte lollybord met speciale prijzen.
De live muziek van Jonas maakte het gisterenmiddag helemaal compleet. Volgend jaar vragen we alle jeugdleden om om de beurt een uurtje bij de stand te komen spelen!

2015-06-12 Detokids op proef bij Detomaatjes

Een hele drukte vanavond in de muziekzaal: de kinderen van ons kinderorkest De Detokids mochten proeven hoe het is om mee te spelen bij ons jeugdorkest De Detomaatjes. Een hele ervaring voor onze jongste lichting muzikantjes, maar ze hebben genoten!
In de periode straks na de zomervakantie gaat het hele doorstroomtraject weer in werking en zullen langzaamaan de Detokids doorgaan naar de Detomaatjes. Dat wordt dan een orkest met zo'n 70 jeugdige muzikanten!
De kinderen van de huidige AMV-groep De Muziekfabriek worden dan de nieuwe Detokids.

2015-06-06 Deto Pretband bij Tennis4Life

Zaterdag 6 juni werd voor de tweede keer het evenement Tennis4life gehouden bij de Klundertse Tennisvereniging Van Polanen.
Vanaf 10.00 uur werd er een zes uur durende tennismarathon gehouden tegen kanker.
Maar liefst zestien deelnemers gaven acte de présence, waaronder onze eigen Sheila.

Het weer werkte weer geweldig mee, zeker voor het publiek heerlijk in het zonnetje, maar het maakte het voor de deelnemers ook extra zwaar die warmte. Maar ze hielden het allemaal prima vol en met deze marathon wisten ze een leuk bedrag bij elkaar te spelen voor het KWF Kankerfonds.

De muzikale ondersteuning was van DJ Joost en tijdens de laatste zware uurtjes werden de spelers extra muzikaal aangemoedigd door onze Pretband.
Al met al een sfeervol tennisevenement met fanatieke sporters, enthousiast muziek, heerlijk zonnetje en een gezellig stukje muziek.

Sheila, Annemieke, Danielle, Sjors, Mieke, Michel, Mandy, Jos, Anette, Joop, Hans, Mark, Diny, Jacqueline, Engeline en Phildred geweldig gedaan!

2015-05-30 Deto Pretband op Bier en Korenfestival

De Deto Pretband heeft de pauze van het bourgondische Bier en Korenfestival feestelijk opgeluisterd met hun vlotte populaire muziek.

Het publiek wist het optreden ook te waarderen: het was dringen geblazen voor dit optreden.

Het was echt gezelligheid troef in Klundert! Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig voor een succesvol festival: heerlijk zonnetje, veel leuke koren, een sfeervolle locatie rond het historische stadhuis, smakelijke biertjes, lekkere hapjes en natuurlijk pret met onze eigen pretband.

2015-05-29 Detomaatjes concert Hervormde Kerk

Als afsluiting van een grote renovatie van de kerk, de kelder onder de kerk en De Ring werd er op vrijdagavond 29 mei een feestelijke muziekavond gehouden in de Hervormde kerk van Klundert.

Ons jeugdorkest De Detomaatjes was gevraagd om daar ook een muzikale bijdrage te leveren.

Natuurlijk geven we graag gehoor aan zo'n uitnodiging.

Het was erg passen meten voor het jeugdorkest helemaal plaats kon nemen voor in de kerk. Meestal vinden we het jammer als er een aantal muzikanten niet bij kunnen zijn, maar in dit geval kwam het wel goed uit. We hadden anders echt niet allemaal kunnen zitten.

Er waren naast de Detomaatjes nog een aantal optredens van de diverse clubs, een speciaal samengesteld kluskoor en individuele leden van de Hervormde Gemeente.
Ons jeugdorkest kreeg alle aandacht tijdens hun optreden. De leuke en vlotte muziek werd enthousiast ontvangen. En na afloop werden de Detomaatjes getrakteerd op een staande ovatie.

2015-05-08 Detomaatjes in De Efteling

Vrijdag 9 mei waren we met ons jeugdorkest De Detomaatjes te gast in De Efteling. Op uitnodiging hebben we daar twee optredens verzorgd en verder natuurlijk volop met z'n allen genoten van al het leuks dat De Efteling te bieden heeft.

's Morgens al vroeg paraat bij De Niervaert, slagwerk inladen, instappen en op pad. Met een lange sliert auto's richting Kaatsheuvel.

Jammer genoeg moesten we een paar jeugdleden van De Detomaatjes missen i.v.m. vakantie, maar gelukkig waren er een aantal fanfareleden bereid om het jeugdorkest muzikaal te ondersteunen.  Met een orkest van zo'n zestig muzikanten wisten we het publiek wel te boeien met onze leuke muziek.
Heel wat publiek maakte toch even een extra stop bij de muziekkiosk voor Restaurant Het Witte Paerd. Het terras was tot en met de laatste stoel bezet en ook langswandelend publiek bleef verrast staan tijdens ons optreden.

Ook de organisatie namens de Efteling was dik tevreden en wie weet kunnen we volgend jaar op herhaling.

Verder natuurlijk de hele dag volop genoten met z'n allen. Alle ingrediënten waren daarvoor dan ook aanwezig: prachtig weer, een hartstikke leuke groep muzikanten met supporters en een geweldig leuk attractiepark.

Hopelijk volgend jaar weer....

2015-05-04 Dodenherdenking Klundert en Moerdijk

Vrijheid geef je door, vrijheid deel je met elkaar!
Dat delen hebben wij met Determinato letterlijk gedaan: een gedeelte van ons orkest stond paraat bij de Dodenherdenking in Klundert en een ander gedeelte bij de herdenking in Moerdijk.
Beide herdenkingen waren stijlvol en indrukwekkend en in beide plaatsen heel wat publieke belangstelling.
We volgden ook met beide groepen hetzelfde programma: sfeervolle koraalmuziek, signaal taptoe en het Wilhelmus.
Een veelzeggend thema voor de herdenking van 2015: "Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst". En daarom zijn we er dan ook elk jaar om de Dodenherdenking muzikaal te ondersteunen.

2015-04-27 Aubade Koningsdag

Natuurlijk was Determinato er weer bij om de aubade muzikaal te omlijsten. Is en blijft altijd een prachtig plaatje ons Klundertse Stadhuisplein met de grote zingende menigte. Het hoort er gewoon bij in Klundert Oranjestad zo'n traditionele aubade als opening van Koningsdag. 

2015-01-07 Nieuwjaars Meet & Greet Detomaatjes en Fanfareorkest

Wat een geweldige start van 2015! Met de muzikale Meet & Greet met de Detomaatjes en ons fanfareorkest hebben we laten zien en horen hoe leuk het kan zijn om in zo'n groot orkest te spelen.
Absoluut voor herhaling vatbaar!

2014-12-19 Kerstgalafeest Detomaatjes

Het jaarlijkse Kerstgala was weer een ware happening voor de Detomaatjes.

De organiserende commissie FUN had weer alles uit de kast gehaald om er een geweldig feest van te maken.

Deze keer met als thema "Bal Masque".

Jammer dat er geen ruimte beschikbaar was in één van de kantines of clubgebouwen van andere verenigingen, maar gelukkig werden we bijzonder gastvrij ontvangen in De Niervaert. De muziekzaal kreeg voor deze gelegenheid een metamorfose met sfeervolle verlichting voor deze gelegenheid geregeld door Patrick Melissen. DJ Guus wist de feestgangers uitstekend te vermaken. 

2014-12-13 Klundert bij Kaarslicht

Klundert bij Kaarslicht een prachtig schouwspel.

Determinato verzorgde met haar orkesten optredens in de sfeervol met kaarsen verlichte Joannes de Doperkerk.

Voor een bomvolle kerk bracht Determinato een speciaal ingestudeerd en sfeervol programma, dat met een staande ovatie werd gewaardeerd door het publiek.

2014-11-26 Pietenfeest kindergroepen

Commissie FUN had weer een hele happening gemaakt van de Pietenmiddag. 

De muziekzaal was omgetoverd tot een echt pietencircus en onder leiding van drie pieten kregen de kinderen een snelcursus met allerlei circusacts.

Natuurlijk afgewisseld met allerlei leuke Sinterklaas- en Pietenliedjes die de kids speciaal hadden ingestudeerd. Vooral het liedje "Sinterklaas wil dansen" vonden de Pieten erg leuk en werd door allemaal vrolijk meegedaan.

Aan het eind van het feest was er natuurlijk voor alle kinderen nog een leuk kadootje.

2014-11-23 Genieten met onze muziekpieten

We zijn weer een paar drukke weken geweest voor onze Deto Pietenband. Zaterdag was de grote intocht in Klundert, waarbij onze muziekpieten natuurlijk voor een gezellig stukje muziek zorgen.

Zondag te gast bij Energyst in Breda om daar het Sinterklaasfeest op te leuken. 

Zaterdag naar het Willem II Stadion in Tilburg waar we een heel speciaal programma hebben gepresenteerd samen met het kindertheaterduo Fred & Jet.

En tenslotte waren we te gast bij het Sinterklaasfeest in De Westhoek in Zevenbergen.

 

2014-11-08 Deto Familiedag

Zaterdag 8 november hadden we onze Deto Familiedag. Deze keer waren er twee activiteiten: taarten versieren onder leiding van onze eigen banketbakker Robert of een bier- en wijnproeverij met Daisy.

Als afsluiting van deze gezellige doemiddag had de commissie FUN gezorgd voor een overheerlijk Chinees buffet.

Dergelijke activiteiten zijn natuurlijk hartstikke goed voor het saamhorigheidsgevoel en wederom kunnen we met z'n allen terug kijken op een ontzettend leuke en gezellig familiedag! Bedankt Commissie FUN!

2014-11-07 Presentatie nieuwe groep Detokids

Er is weer een nieuwe groep Detokids van start gegaan. Een nieuw kinderorkest met ruim 20 kinderen! 
De afgelopen weken hebben ze kennis gemaakt met de diverse instrumenten en uitgebreid geprobeerd. Nu hebben ze hun keuze gemaakt en gaan ze starten bij de muziekschool. 
Vrijdag 7 november was de eerste demonstratie- en informatieavond voor de ouders en lieten ze horen wat ze nu al kunnen spelen. Dat belooft weer wat voor de toekomst!

2014-11-01 Zomaar een concert

Zaterdag gaf Muziekvereniging Determinato zomaar een concert in De Niervaert. De sporthal had weer een hele metamorfose gehad en was omgebouwd tot een ware concertzaal in een knusse gezellige opstelling, uitgelicht met mooie speciale sfeer- en podiumverlichting.  En het was alle moeite waard, want de Klundertse muziekvereniging werd beloond door een volle zaal publiek. En het publiek werd getrakteerd op een gratis concert in een gezellige ambiance met mooie afwisselende muziek.

Het was zomaar een leuk muzikaal najaarsavondje uit in Klundert. Zomaar Genieten met een hoofdletter.

Meer
2014-09-13 Concert Detomaatjes Monumentendag Moerdijk
 Vanmiddag met ons jeugdorkest De Detomaatjes een leuk zomers concertje gegeven in Moerdijk. Daar werd de Nationale Monumentendag gevierd met allerlei activiteiten in en om de Protestantse Kerk aan het Wilhelminaplein.
Dat we in Moerdijk waren is niet helemaal toevallig. Vorig jaar is de Moerdijkse muziekvereniging helaas opgeheven, maar gelukkig zijn bijna alle kinderen doorgegaan met muziek maken en spelen nu in ons jeugdorkest De Detomaatjes.
We zaten lekker buiten in het zonnetje op het veldje voor de kerk en het publiek genoot zichtbaar van ons jeugdig talent. Voorbijgangers op de fiets bleven ook gezellig even staan en genoten van onze zomerse muziek.
Vanaf komende week starten we met ons jeugdorkest weer gedeeltelijk met nieuw repertoire. Voorlopig dus even geen optredens, maar hard werken om straks weer allerlei leuke nieuwe nummers te kunnen laten horen.
2014-09-10 workshop tongslag voor koperblazers

Gisterenavond een hartstikke leuke workshop gehad met de koperblazers van ons fanfareorkest en ons jeugdorkest. Het leek wel een groep kwetterende eenden, maar uiteindelijk lukte het toch bij een aantal om een 2-delige en/of een 3-delige tongslag te maken....
Allemaal nog wat uurtjes thuis, op de fiets, in de auto of waar dan ook oefenen met tatakatatakata en dan komt het goed!
Bedankt René voor deze leuke instructie!

2014-07-09 Workshop djembee fanfareorkest

Het fanfareorkest heeft het seizoen afgesloten met een djembee-workshop met Abubakari Kassum. Deze drummer uit Ghana heeft de afgelopen maanden alle groepen het Afrikaans drummen geleerd. Het fanfareorkest was als laatste aan de beurt.

Enthousiast werden de verschillende ritmes gedrumd op de djembee en andere percussie-instrumenten. Hier en daar toch wat lastig om de moeilijke Afrikaanse ritmes precies te spelen zoals ze bedoeld zijn, maar uiteindelijk wisten we er toch een leuk stukje drumwerk van te maken.

Abu, bedankt voor de leuke workshops! En als je weer komt in Klundert, dan hopen we je natuurlijk dat je onze vereniging terug weet te vinden!

Alle leden en jeugdleden mogen nu genieten van een lange welverdiende zomervakantie. In onze kalender is te vinden wanneer de repetities weer gaan starten.

2014-07-04 Gezellig Zomeravond Muziekfeest

Het is echt een muziekfeestje geworden vrijdagavond 4 juli in het centrum van Klundert. Muzikanten op de ene vlonder en het publiek er tegenover op de andere vlonder.
En gezellig druk bij deze zomeravondconcertjes van ons jeugdorkest en ons fanfareorkest. Het was genieten in het mooie Klundertse centrum!

Eerst trad het jeugdorkest De Detomaatjes op onder leiding van Anjo van Tilborgh. Deze enthousiaste leuke jeugdgroep bestaande uit maar liefst ruim 60 jonge muzikanten, liet horen dat ze muzikaal flink groeiende zijn. Ze wisten het publiek uitstekend te vermaken met hun afwisselende vrolijke muziek.

Daarna zorgde het fanfareorkest onder leiding van Ronald Harmsen voor een stukje muzikale gezelligheid. Ook hier veel afwisseling en leuke zomerse muziek. Determinato liet weer eens horen dat een fanfareorkest ook leuke eigentijdse muziek kan maken. Onder andere met Bon Jovi, One Direction, Michel Télo met Ai se Eu te Pego, Amy McDonald, Robbie Williams en dan samen met onze eigen zangeres Marieke de nummers Rolling in the Deep, Mercy, Valerie, A Night Like this, hebben we laten horen dat een fanfareorkest van vele markten thuis kan zijn.

Ondertussen kon men genieten van een broodje hamburger of saté van de barbecue van Keurslager Jongmans of een drankje aan de mobiele bar van De Niervaert.
Een leuke samenwerking van Determinato, Keurslager Jongmans en De Niervaert, dat heeft geresulteerd in een geslaagd Zomeravond Muziekfeest. Absoluut voor herhaling vatbaar.

2014-06-29 Midzomernachtsdroom

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni hebben een zestal muzikanten van ons fanfareorkest meegewerkt aan de productie "Een Midzomernachtsdroom" uitgevoerd door Tejatergroep Snippers in samenwerking met een dansgroep van AZTV.

In wisselende samenstelling speelden zij telkens als vier herauten mee tijdens de voorstelling.

Het was een unieke openluchtvoorstelling op het sfeervolle Fort Sabina. Een voorstelling met toneel, ballet en muziek
Het is een van de beroemdste toneelstukken van William Shakespeare bij deze productie uitgevoerd met een flinke dosis humor.

Meer dan 500 bezoekers genoten van de voorstellingen. De sociale media stonden bol van de lovende woorden en ook in de kranten niets dan lof en positieve recensies.

Wij van Determinato zijn natuurlijk hartstikke trots op onze herauten! Leuk om op deze manier ook onze naam te verbinden aan dergelijke unieke producties!

2014-06-21 Braderie Klundert

Determinato was weer nadrukkelijk aanwezig op de Klundertse braderie vrijdag 20 en zaterdag 21 juni.

Uiteraard waren we weer present met een braderiekraam om onszelf te promoten. Ingericht met allerlei info over de vereniging, over de Vrienden van Determinato en over deelname aan de Vriendenloterij. Natuurlijk wat instrumentjes van de muziekspeeltuin en de muziekfabriek om te laten zien. En dat heeft weer geresulteerd in een aantal nieuwe potentiële jeugdleden, die na de zomervakantie willen starten in één van de jeugdgroepen.

Ook ons welbekende rijdende  lollybord stond weer voor de stand midden op straat. Honderden lolly's zijn er verkocht en bijna alle prijzen zijn er uit gegaan. En we hadden deze keer echt heel veel prijzen, met dank aan alle leden waarvan we kadootjes hadden gekregen!
In principe staan we op de braderie als promotie-activiteit, maar deze keer dus ook nog een leuke opbrengst.

Een aandachtstrekker in onze stand was ook de hoek van Abubakari Kassum met zijn Ghanese spulletjes en djembées. Regelmatig schoven belangstellenden aan om mee te drummen op de djembé samen met Abu. Een echte publiekstrekker!

Zaterdagmiddag was het hoofdpodium tussen twaalf uur en half drie helemaal voor Determinato. Eerst een optreden van ons jeugdorkest De Detomaatjes, gevolgd door een concert van ons fanfareorkest, waarbij Marieke weer als zangeres optrad bij een aantal nummers. Een gevarieerd populair zomers programma, wat zeker gewaardeerd werd door het publiek. Heel wat complimenten in ontvangst mogen nemen voor onze muzikale presentatie. Een mooie groeiende en bloeiende vereniging waar we terecht trots op mogen zijn!

2014-06-14 Speeltuinconcert en WK Oranjefeest

Een leuke samenwerking met Determinato en het Westerkwartier op zaterdag 14 juni met het grote WK Oranjefeest in de speeltuin!

De middag begon met een gezellig concert van ons jeugdorkest De Detomaatjes. Zij brachten weer een grotendeels nieuw programma en lieten horen aan het publiek dat ze muzikaal weer flink gegroeid zijn.

Tijdens het concert werden ook de kinderen gehuldigd die dit seizoen muziekexamen hebben gedaan.

Maar liefst 25 kinderen hebben een muziekdiploma gehaald en de komende weken zijn er twee jeugdleden die nog examen gaan doen. Een record aantal muziekexamens, waar we als vereniging natuurlijk hartstikke trots op zijn!

Alle kinderen werden door Determinato verrast met een leuk muziekkadootje en een heerlijke snoepzak.

Na het concert gingen de WK-spelletjes van start, georganiseerd door onze eigen FUN-commissie: ballontrappen, twister, WK-quiz ren je rot en nog veel meer leuke spelletjes. Tussendoor lekker allemaal frietjes en broodjes knakworst. 

Een superleuke middag en een geweldige samenwerking met Het Westerkwartier. Absoluut voor herhaling vatbaar!

2014-06-07 theorie-examens

De muziekexamens bestaan uit een praktijk- en een theoriegedeelte. 

Zaterdag 7 juni werden de theorie-examens afgenomen van de examenkandidaten van Muziekschool De Koperhoek en van de saxofoondocenten Ger Heeren en Michel Hectors.

Allemaal geslaagd voor het theoriegedeelte met mooie cijfers!
Daar mogen we als vereniging wel heel trots op zijn!

 

81 item(s) « 2 van 3 »
Onze sponsors
Inloggen
Je bent niet ingelogd.