Jeugdorkest De Detomaatjes

Bij onze vereniging hebben we een aansluitend en compleet jeugdtraject voor kinderen vanaf circa 5 jaar.

Na de kennismakingsgroepen, gaan ze via het Kinderorkest De Detokids naar het Jeugdorkest De Detomaatjes.
Bij De Detomaatjes spelen kinderen die al een muziekopleiding volgen bij de muziekschool, bij de Detomaatjes leren ze samen spelen in een orkest.
Het orkest staat onder de enthousiaste leiding van Anjo van Tilborgh.

Als een volwaardig orkest spelen ze allerlei soorten muziek en in deze groep worden de kinderen gemotiveerd om samen hun muzikale talenten verder te ontwikkelen.
Samen muziek maken met leeftijdsgenoten schept een band en het is een leuke manier om je als groep te presenteren en om podiumervaring op te doen.

Inmiddels telt dit jeugdorkest ruim 60 muzikanten in leeftijd variërend van 8 tot ongeveer 15 à 16 jaar.

Na het halen van het A-diploma (of wanneer docent/dirigent bepaald heeft dat jeugdlid A-niveau beheerst) mogen de jeugdleden mee gaan spelen in het fanfareorkest. Tegelijk wordt dan eigenlijk wel verwacht dat jeugdleden ook doorgaan met hun muziekopleiding richting een B-niveau (op A-niveau kan er onder begeleiding meegespeeld worden bij het fanfareorkest; pas met een B-niveau kan er zelfstandig meegespeeld worden). Daarnaast blijven de kinderen ook nog meespelen in het jeugdorkest minimaal tot ze op B-niveau kunnen spelen.

De Detomaatjes treden regelmatig op in Klundert bij diverse concerten en activiteiten, maar ook in de regio laten ze graag van zich horen.
Wilt u een optreden boeken van deze geweldige groep jonge muzikanten, vraag dan naar de mogelijkheden via het contactformulier op deze site.
In de agenda zijn alle concerten en andere activiteiten van De Detomaatjes te vinden.

Nieuwsgierig geworden? Loop gerust eens binnen op een repetitieavond in de muziekzaal van De Niervaert op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Onze sponsors