Muziekspeeltuin voor kinderen vanaf 4 jaar

In september 2007 zijn we gestart met een uniek, vernieuwend en origineel project voor kinderen in de leeftijd vanaf ongeveer vijf jaar tot een jaar of acht: de Muziekspeeltuin met als thema “Muziek is cool!”

Vanaf het eerste seizoen (2007/2008) hebben inmiddels al een heleboel kinderen meegedaan in de Muziekspeeltuin. Vanaf het begin is dit initiatief dus een grandioos succes.

In de Muziekspeeltuin leren de kinderen op verantwoorde manier de beginselen van het muziek maken en kunnen ze een heleboel instrumenten uitproberen. Zo hebben we hele leuke muziekinstrumenten speciaal voor kinderen, zoals trompetten en saxofoons in allerlei leuke kleuren, fluiten, heel veel verschillende slagwerk- en ritme-instrumentjes zoals trommels, klokkenspellen, boomwhackers, tamboerijnen, beatrings, maracas en nog veel meer.
Verder op het programma leuke liedjes, ritmisch bewegen/beeldend zingen, knutselen en natuurlijk veel plezier maken.
Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen en maken zo op een leuke en veelzijdige manier kennis met muziek. Ze hoeven dus niet meteen te kiezen voor een bepaald instrument, maar ze kunnen eerst proeven hoe het is om muziek te maken.

Vinden ze muziek echt leuk en kiezen ze er inderdaad voor om verder te gaan met muziek, dan weten ze wat voor mogelijkheden er allemaal zijn en wat ze leuk vinden om te doen.
De Muziekspeeltuin is er dus echt niet alleen voor kinderen die bij een fanfare zouden willen spelen, maar alle kinderen zijn welkom!

Wist u trouwens dat wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat muziek een zeer belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentie-quotiënt van kinderen verhoogd. Door het bespelen van een instrument wordt niet alleen de muzikaliteit van het kind gestimuleerd, maar worden ook andere ontwikkelingsgebieden aangesproken. Denk hierbij aan: taal/spraak, zintuiglijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkelingen, ritmegevoel en coördinatie. Het gezamenlijk muziek maken versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Muziek maken bevordert integratie, verbetert sociaal gedrag, stimuleert de intelligentie, bevordert schoolprestaties en vermindert concentratieproblemen. Bovendien leidt het tot een positiever zelfbeeld.

Kortom: Muziek maakt slim! Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest!

Ook daarom is het zeker voor jonge kinderen heel belangrijk om op verantwoorde en veelzijdige manier kennis te maken met muziek. In de muziekspeeltuin hoeven ze dus niet meteen een bepaalde richting te kiezen of voor een bepaald instrument, maar ze kunnen eerst van alles uitproberen. Vinden ze muziek echt leuk en kiezen ze er voor om verder te gaan met muziek, dan zijn er via Determinato allerlei mogelijkheden om door te stromen.

De Muziekspeeltuin wordt tweewekelijks gehouden in de muziekzaal van De Niervaert in Klundert. In de kalender staat aangegeven wanneer de muziekspeeltuin open is.
De groepen bestaan uit maximaal 15 tot 20 kinderen vanaf 4 jaar tot en met ongeveer 7 jaar.

De contributie bedraagt slechts vijf euro per maand.
Contactpersoon jeugd: Anjo van Tilborgh, telefoon: 0168-402690.

Wil je ook meedoen met de muziekspeeltuin? Neem vrijblijvend contact op, dan krijg je alle informatie.

 

Onze sponsors