Fanfareorkest Determinato

Onze fanfare is een veelzijdig orkest en organiseert allerlei unieke en vernieuwende concerten en activiteiten.

Het repertoire van ons fanfareorkest omvat een veelzijdigheid aan muziekgenres. Op het programma populaire muziek, maar zeker ook klassiek repertoire, nummers uit films of musicals, meewerken aan theaterproducties of andersoortige culturele evenementen, muziekstukken met solistische optredens instrumentaal of vocaal, kortom voor elk wat wils, we kunnen ons aanpassen aan elke gelegenheid en juist die diversiteit maakt het zo leuk om in ons orkest mee te spelen.

Het orkest telt op dit moment ongeveer zestig spelende leden. Er wordt gerepeteerd elke woensdagavond van 19.15 tot 21.30 uur in de muziekzaal van De Niervaert.

Het orkest staat sinds 1 juli 2021 onder leiding van dirigent Caspar Versluis.

Caspar is in 1970 in Rotterdam geboren en woont sinds 1989 in Standdaarbuiten. Als tienjarig jongetje begon hij met het bespelen van de klarinet en heeft hij gespeeld bij diverse orkesten in Rotterdam en omgeving. Toen hij 17 jaar was, is Caspar begonnen met de studie klarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens deze studie behaalde hij ook het Praktijkdiploma Hafa-directie. Later heeft hij ook de studie saxofoon gevolgd en behaalde hiervoor zijn diploma in 2000.
Na gewerkt te hebben als freelancer bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel en het Nederlandse Klarinet Choir werd Caspar begin 1997 aangenomen als muzikant bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Hier heeft hij gewerkt tot medio 2005. Daarna is Caspar instructeur geworden van het Cadetten Tamboer Korps op de Koninklijke Militaire Academie in Breda en werkt hier tot op heden.
Als dirigent is hij werkzaam (geweest) bij diverse orkesten onder andere in Chaam, Zevenbergschen Hoek, Dinteloord, Willemstad, Lage Zwaluwe, Udenhout, Zevenbergen, Aphen en Hoeven. En per 1 juli 2021 is dus Klundert aan dit rijtje toegevoegd.

 

 

Onze sponsors