Fotoalbum

Klik op de foto naast het artikel om alle foto’s van de betreffende activiteit te bekijken.

De fotoalbums van voor 2015 zijn te vinden in ons online fotoarchief.

2017-02-18 Uitwisselingsconcert Determinato / Euterpe

Het was een heel gezellig avondje zaterdag 18 februari in De Niervaert. Een zaal vol publiek, drie mooie orkesten en afwisselende muziek. Genieten met een hoofdletter!

Fanfareorkest Euterpe uit Sint Maartensdijk trad als eerste voor het voetlicht met een mooi programma met sfeervolle muziek, maar ook een stukje pop en feestelijke klezmernummers.

Daarna ons eigen jeugdorkest De Detomaatjes. Helaas zo'n 20 afmeldingen door allerlei omstandigheden, maar nog steeds een mooie groep jeugdige muzikanten. De afgelopen maanden hebben ze een compleet nieuw programma ingestudeerd. En dat er hard gewerkt is door de jeugd was te horen: ze wisten het publiek van het begin tot het eind te boeien met leuke afwisselende nummers. Met name de solistische gedeelten onder andere met de boomwhackers werden enthousiast ontvangen. Compliment ook aan Alina, Katelijn, Floor, Lieke, Lejanne en Yorick met hun indrukwekkende solo's!

Na de pauze nam ons fanfareorkest ons mee op een muzikale tour langs verschillende muziekstijlen. Van de prachtige filmmuziek van Band of Brothers, Lord of the Rings en Brave via bekende popnummers van Coldplay en Total Toto tot lekker swingen bij Fire en Our House.  Met name een ovationeel applaus voor de improvisaties van Lejanne, Thimo en Colinda bij Peter Gunn Theme. 

Kortom een leuke muziekavondje uit in Klundert waar weer nieuwe muziekvriendschappen zijn ontstaan. 

Euterpe: we komen graag een keertje bij jullie voor een tegenbezoek!

2017-01-14 aftrap theaterproductie Robin Hood

Met ons orkest van Muziekvereniging Determinato gaan we de muzikale invulling verzorgen van de openlucht theaterproductie Robin Hood op het prachtige Fort Sabina. 

Geweldig om weer mee te werken aan zo'n mega productie. 

Theaterlocatie: Fort Sabina, Fortweg 1, Heijningen
Productieleiding: Joost van Rijckevorsel
Artistieke leiding en regie: Anneke van Kouwen
Coördinatie muziek: Anjo van Tilborgh
Productiedata: zondag 2 juli, zaterdag 8 juli en zondag 9 juli 2017

Volg de vorderingen, aankondigingen en verder alle info op de speciale facebookpagina Theaterproductie Robin Hood.

 

 
2017-01-07 Nieuwjaarsfeest

Deze keer zijn we het nieuwe jaar gestart met een gezellige nieuwjaarsparty voor de hele vereniging met partners en ouders van jeugdleden. Een gezellige avond met een hapje en een drankje.

Tijdens dit nieuwjaarsfeest zijn ook de jubilarissen van 2016 gehuldigd. Maar liefst vijf jonge muzikanten zijn nu inmiddels ruim 12,5 jaar lid en kregen uit handen van voorzitter René van Tilborgh de speciale bondsspeld en een oorkonde en daarbij natuurlijk een mooi kado namens Determinato.
Rick Smitshoek, Jordy van Tilborgh, Sanne Wervers, Ilse Wervers en Marieke Ewoldt: van harte gefeliciteerd en hopelijk blijven jullie nog heel lang met heel veel plezier muziek maken bij Determinato.

2016-12-23 Jeugdfeest

Net voor kerst werd de jaarlijkse kerstparty met de Detomaatjes gehouden. Deze keer geen galafeest, maar een Fout Feest. Prachtig fout uitgedost wist de jeugd zich prima te vermaken met spelletjes, danswedstrijden en gezellig onder elkaar chillen en snacken.

2016-12-17 Klundert bij Kaarslicht

Om het jaar wordt medio december Klundert bij Kaarslicht gehouden. Een sfeervol evvenement in het centrum van Klundert, waarbij alle electrische verlichting gedoofd wordt en het centrum wordt verlicht door duizenden kaarsen. De gehele avond op diverse locaties binnen en buiten zijn dan allerlei optredens van diverse koren, orkesten, solisten enz.

Ook Determinato was er natuurlijk bij. Het fanfareorkest verzorgde voor een bomvolle kerk een sfeervol concert in het Cultureel Centrum en onze drummerij liet van zich horen op een buitenpodium.

2016-12-10 Uitstapje Fanfarejeugd Beekse Bergen

Alle jeugdleden met A-diploma hebben voor de zomervakantie een wildcard gekregen en mochten hiermee doorstromen naar het fanfareorkest. Inmiddels spelen maar liefst 24 jeugdleden mee in dit orkest en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.

Als beloning kregen ze een uitstapje aangeboden naar het safaripark De Beekse Bergen. Een geweldig leuk dagje uit met een superleuke groep jeugdleden!

2016-11-19 Deto Pieten Pretband

Met onze Deto Pieten Pretband hebben we weer verschillende Sinterklaasfeesten opgeluisterd. Met heel veel pietenplezier wisten onze muziekpieten de kinderen weer te vermaken met hun gezellige pietenliedjes. Hier een selectie foto's van de intocht in Klundert.

2016-07-15 Voorspeelavond

Als afsluiting van het seizoen was er voor de jeugd een speciale solistenavond. Een groot aantal jonge muzikanten lieten aan een volle zaal publiek horen wat ze het afgelopen seizoen geleerd hebben. 

2016-07-13 Zomeravondconcert in Noordhoek

Als afsluiting van het seizoen hebben we met het fanfareorkest een zomeravondconcert gegeven op het schoolplein in Noordhoek. 

2016-07-08 Muziekfeest in de speeltuin

Het is inmiddels een leuke gewoonte om aan het eind van het seioen een muziekavondje te organiseren in de speeltuin in samenwerking met het Buurt- en Speeltuinvereniging Het Westerkwartier. Een leuke avond met optredens van de diverse jeugdgroepen. Er was verrassend veel publiek, dus ook voor volgend jaar zal zo'n avond zeker weer gepland gaan worden.

Deze avond zijn ook de jeugdleden gehuldigd die het afgelopen seizoen een muziekdiploma hebben gehaald.

2016-06-18 Braderie Klundert

Natuurlijk waren we met onze vereniging ook weer present op de Klundertse braderie. We hadden weer allerlei activiteiten en presentaties in onze braderiekraam en daarnaast hebben we een optreden verzorgd met een samengesteld orkest bestaande uit muzikanten van het jeugd- en het fanfareorkest.

2016-06-18 Introductie Deto Drummerij

Medio 2016 zijn we gestart met een nieuwe groep bij onze vereniging: de Deto Drummerij.

Er zijn inmiddels zoveel slagwerkers actief dat we niet voor allemaal steeds een plekje hebben bij de slagwerksectie van de orkesten. Om ook onze drumleden toch wat te doen te geven, hebben we besloten om een drummerij te starten.

Mei/juni hebben ze een aantal proefrepetities gehad en op de Klunderse braderie hebben de slagwerkers een presentatie gegeven.

Na de zomervakantie wordt de Deto Drummerij definitief een feit en volgen publicaties over aanmelding voor dit nieuwe onderdeel.

Als dirigent voor de Drummerij is Djuri den Tuinder bereid gevonden om dit op zich te nemen. Deze jonge beroepsslagwerker geeft ook een individuele slagwerklessen aan een groot deel van onze slagwerkers. Onder zijn enthousiasme leiding verwachten we weer een leuke aanvulling te hebben bij onze vereniging.

2016-06-16 Uitreiking prijs Vriendenloterij

Dit voorjaar hebben we weer een belactie gehouden om loten te verkopen voor de Vriendenloterij. Van de verkochte loten krijgt onze vereniging per lot een gedeelte van het inleggeld. We hebben weer heel wat loten verkocht dat betekent dus een leuke opbrengst voor onze clubkas.

We hadden al een extra bonus van 750 euro omdat we boven het gemiddelde aantal verkochte loten zaten en nu dus landelijk op de vierde plaats qua lotenverkoop! Een extra bijdrage die wel heel erg goed van pas komt gezien alle nieuwe ontwikkelingen bij onze geweldig leuke vereniging! Hartstikke fijn, nu kunnen we weer een paar nieuwe ideeën realiseren.

2016-06-14 Buitenschoolse cursus Spelen met Muziek

Voor de Klundertse basisscholen hebben we weer een 10-wekelijkse buitenschoolse muziekcursus gegeven getiteld "Spelen met Muziek". Een leuke groep kinderen heeft weer meegedaan aan deze muzikale introductiecursus gegeven door Marielle van Pruijssen en Anjo van Tilborgh. 

2016-06-13 Uitreiking Rabo Wederkerigheidsbijdrage

We streven er naar om als vereniging midden in de maatschappij te staan, we zijn sociaal en actief bij diverse plaatselijke en maatschappelijke organisaties en we organiseren zelf unieke en vooruitstrevende activiteiten. Ons eigen jeugdbeleid is daar een mooi voorbeeld van.
We zijn dan ook hartstikke trots dat de Rabobank onze vereniging heeft beloond met een prachtige extra bijdrage.
Hartelijk bedankt Rabobank!

2016-06-10 Deto Weekend Weg

Van 10 t/m 12 juni beleefden we ons vijfde weekend weg met de leden van ons fanfareorkest met partners. Als verblijf was voor de tweede keer gekozen voor het CJV kamp in Renesse. Een reusachtig leuke locatie met centrale verblijfsruimte met professionele keuken, barruimte, eetzaal en toiletruimtes en daaromheen 10 blokhutten voor elk 8 personen.

Met elkaar beleefden we weer een fantastisch weekend met sport, spel en ontspanning. 

2016-05-21 Uitwisselingsconcert met Alliance

Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe gaat binnenkort op concours en wilden graag een try-out concert in een andere zaal. Voor deze gelegenheid hebben ze gekozen voor De Niervaert en voor deze concertavond ons orkest uitgenodigd om er samen een leuke muziekavond van te maken.

Niemand van de aanwezigen wist een eerdere ontmoeting met deze twee verenigingen te herinneren, dus voor deze orkesten eigenlijk een eerste kennismaking. En het zal absoluut niet de laatste ontmoeting zijn, want het werd een ontzettend leuke muzikale kennismaking.

Alliance opende het programma met de nummers die ze dus binnenkort laten beoordelen door een vakjury. Ze lieten een prachtig stuk muziek horen met boeiende verhalende nummers. We wensen Alliance natuurlijk veel succes over een paar weken als ze voor de jury gaan spelen!

Na de pauze was de beurt aan ons orkest. Deze keer dus eigenlijk als gast op eigen locatie. Met een heel ander programma wist ook Determinato het publiek te boeien. Filmmuziek, populaire nummers en een stukje klassiek in rockversie. En natuurlijk ook een aantal nummers met onze zangeres Marieke.

Al met al een leuke boeiende muziekavond, die absoluut voor herhaling vatbaar is. 

2016-05-04 Dodenherdenking Moerdijk en Klundert

Vanavond hadden we ons orkest gesplitst: een gedeelte zorgde voor de muzikale omlijsting bij de Dodenherdenking in Klundert en een groep van onze muzikanten speelde bij deze plechtigheid in Moerdijk. Mooi dat we dat weer zo konden regelen en bij deze alle muzikanten die hebben meegewerkt hartelijk dank!

2016-04-30 Detomaatjes in de Efteling

Zaterdag 30 april waren de Detomaatjes de hele dag te gast in de Efteling. Een jaar geleden hadden ze daar ook een concert gegeven en nu dus waren ze uitgenodigd om daar weer op te treden.

Samen met een heleboel supporters hebben we een geweldige dag gehad.

Om twee uur 's middags stond het concert gepland vanaf de muziekkiosk tegenover restaurant Het Witte Paerd. Alhoewel het een koude wind was, bleef het gelukkig droog en een heleboel bezoekers bleven verrast staan te luisteren naar onze enthousiaste musicerende jeugd.

Omdat deze dag middenin de meivakantie viel, moesten we helaas nogal wat jeugdleden missen, maar dit werd gelukkig opgevuld door enkele enthousiaste fanfareleden en zo konden we toch een volledig orkest presenteren.

Het optreden is wederom enthousiast ontvangen door gastheer en begeleider namens de Efteling. Dus weer voor herhaling vatbaar!

2016-04-27 aubade Koningsdag

Een koude en natte Koningsdag, maar Determinato stond vanmorgen weer paraat bij de aubade op het Stadhuisplein. Gelukkig had het Oranjecomite een tent voor ons geregeld zodat onze instrumenten droog konden blijven (en wij als muzikanten ook....). En ondanks het slechte weer toch een plein vol publiek om mee te zingen met de aubade.

2016-04-26 Oranjeconcert

Ook in Klundert is de Nacht van Oranje gevierd met een grandioos muziekfeest. De oranje-activiteiten begonnen de avond voor Koningsdag met een geweldig Oranjeconcert in het Cultureel Centrum met het jeugdorkest en het fanfareorkest van Determinato samen met zangeres Marieke Ewoldt.
Speciaal voor deze gelegenheid waren er twee hele speciale gasten die de presentatie op zich namen: Thijs van den Berge en Dianne de Visser gaven het concert een extra dimensie met hun geweldige performance als koning en koningin. Helemaal in hun rol als Willem-Alexander en Maxima werd het programma gepresenteerd en gaven ze daarbij nog een onbevangen kijkje in hun privéleven als koninklijk paar.

Voor de pauze trad eerst het jeugdorkest voor het voetlicht onder leiding van Anjo van Tilborgh. De jeugdige muzikanten wisten het publiek uitstekend te vermaken met hun programma. Met bekende liedjes o.a. uit diverse disneyfilms zoals Frozen en Jungle Book, popnummers, maar juist ook met de meer symfonische muziek maakten ze grote indruk op het publiek.
Dit optreden was meteen een soort try-out concert voor het optreden aanstaande zaterdag in De Efteling. Dan geven de ruim 60 jeugdige muzikanten van de Detomaatjes gedurende de dag een aantal concerten in het park.

Na de pauze was het de beurt aan het fanfareorkest met dirigent Ronald Harmsen. Met de geweldige opening met de rockversie van Toccata in D minor van J.S. Bach wist het orkest de luisteraars meteen te boeien. Ook natuurlijk weer een aantal nummers samen onze eigen zangeres Marieke. Wat een grote indruk heeft ze weer gemaakt bij het publiek. Van een ingetogen lazy jazznummer tot een geweldige interpretatie van het nummer Proud Mary, het was puur genieten!

Na afloop van het concert ging het feest door in het Parochiehuis. Daar een speciale Nacht van Oranje met Coverband Branding. Tot in de late uurtjes was het volop feest in Klundert.

2016-03-26 Deto Familiedag

Wat hebben we weer een supergezellige Deto Familiedag gehad!!
's Middags maar liefst twee workshops: een minicursus over brandveiligheid, waarbij er natuurlijk ook fikkie gestookt mocht worden èn weer geblust en een speciale les over de ambulance en reanimatie. Bedankt Marcel en Geert-Jan van WVT, was ontzettend leuk en leerzaam!
Daarna natuurlijk tijd voor een borrel terwijl de kinderen lekker in en om het scoutinggebouw lekker konden spelen en ravotten.
's Avonds schoven er nog een aantal leden aan voor de overheerlijke barbecue. Na het eten had de activiteitencommissie nog wel leuke spelletjes waar jong en wat ouder allemaal gezellig aan mee konden doen.
Mede natuurlijk dankzij het prachtige voorjaarsweer en natuurlijk de leuke locatie van de scouting waar we gebruik van mochten maken, hadden we een geweldige familiedag. Absoluut voor herhaling vatbaar!

2016-03-05 Regionale Jeugdmuziekdag

Dat was een geweldig leuke jeugdmuziekdag met een orkest bestaande uit 75 jeugdige muzikanten uit de hele regio.

Onder leiding van componist/arrangeur Ivo Kouwenhoven werden er maar liefst vijf nieuwe muziekstukken ingestudeerd die aan het eind van de dag werden uitgevoerd.

Een volle zaal publiek genoot van het miniconcert door dit geweldige jeugdorkest. Een muziekdag die absoluut voor herhaling vatbaar is!

2016-01-06 Optreden nieuwjaarsfeest Klundert

Was een geweldig nieuwjaarsfeest op de eerste woensdag van 2016. Dit feest werd georganiseerd door de KOK in samenwerking met Determinato.
Supergaaf om als showorkest nog eens een gedeelte van "Showtime" (ons najaarsprogramma 2015) te spelen met onze eigen zangeres Marieke.

2015-12-31 Deto Oliebollenactie

Onze traditionele oliebollenactie ook deze keer weer een groot succes! Duizenden oliebollen en appelbeignets werden verkocht in Klundert en omgeving. Ook diverse bedrijven genieten elk jaar weer van deze overheerlijke ouderjaarslekkernij geleverd door Determinato. 

2015-12-19 Galafeest jeugd

Jaarlijks net voor de kerst wordt er een groots galafeest gehouden voor onze jeugdleden. Ook deze keer weer een geweldige party!

2015-12-19 opruimen Detoberging

Weer een zaterdag goed besteed door een aantal vrijwilligers van onze vereniging: de bergruimtes bij de muziekzaal helemaal opgeruimd. Je komt daar van alles tegen waaronder zelfs een mooie oude foto van Determinato!

2015-12-18 Detomaatjes in centrum Klundert

Een speciale kerstkoopavond in het centrum van Klundert en natuurlijk zorgen onze eigen Detomaatjes voor die speciale kerstsfeer!

2015-12-18 Voorspeelavond Detokids

De jonge muzikantjes van ons kinderorkest De Detokids hebben allemaal sinds kort muziekles en op vrijdagavond vanaf 18.15 uur leren ze om samen muziek te maken.

Deze vrijdagavond was er een speciale voorspeelavond en konden de kinderen aan ouders en andere belangstellenden laten horen hoe goed ze al kunnen spelen!

2015-11 Optredens Deto Pieten Pretband

We hebben weer diverse optredens gehad met onze Deto Pieten Pretband. Zo waren we natuurlijk van de partij bij de intocht in Klundert, hebben we meegevaren en gespeeld op de echte Pakjesboot van Sinterklaas, waren we te gast in het Willem II Stadion in Tilburg bij het feest van Bosch en hebben we een bedrijfsfeestje in Breda opgeleukt.

Belangstelling voor een optreden van onze pietenband eind 2016? Stuur een berichtje via het contactformulier op deze website. 

81 item(s) « 1 van 3 »
Onze sponsors
Inloggen
Je bent niet ingelogd.