Fotoalbum

Klik op de foto naast het artikel om alle foto’s van de betreffende activiteit te bekijken.

De fotoalbums van voor 2015 zijn te vinden in ons online fotoarchief.

2014-06-07 Deto Pretband bij Tennis4Life

Onze eigen Sheila heeft het evenement “Tennis4Life” naar Klundert gehaald. Op zaterdag 7 juni is er zes uur aan één stuk getennist, een geweldig evenement op de tennisvelden van KTV Van Polanen dat begon om 10.00 uur tot het eindsignaal om 16.00 uur.

Het laatste uur van drie tot vier uur was de Deto Pretband van de partij om de spelers nog even extra aan te moedigen. Met een gezellig, vrolijk en animerend stukje muziek hebben ze de spelers weten te vermaken en te motiveren om tot het eindsignaal door te blijven spelen. Een waar feestje bij Tennisvereniging Van Polanen, een geweldige sfeer en een leuke opbrengst voor het KWF!

Stichting Tennis4Life is een zelfstandig opererende organisatie met een eigen, volledige beslissingsbevoegdheid die zich ten doel heeft gesteld om met de tennissport zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar kanker. Jaarlijks spelen recreanten, amateurs en professionals de langste tenniswedstrijd in Europa. Op deze manier realiseert Tennis4Life de mogelijkheid om, door de wet van de grote getallen, massaal geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Alle donaties worden 100% overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding. Dit jaar was het evenement op zaterdag 7 juni en op heel veel plaatsen is er een zes uur durende tennismarathon gehouden, zo ook in Klundert.

Sheila heeft zelf altijd fanatiek rolstoeltennis gespeeld en ook zij heeft al die uren op de baan doorgebracht. Het was afzien, niet alleen om zoveel uur achter elkaar te tennissen, maar juist de hitte van die dag maakte het extra zwaar.

“Het was echt afzien, maar het is lang niet  zó erg geweest als dat mijn dochter Rinke gedaan heeft. Dat heb ik, maar zeker ook mijn medespelers voor ogen gehouden en daarom konden we het volhouden”, aldus Sheila. Rinke is de vierjarige dochter van Han Hein en Sheila Spit; vorig jaar augustus is bij Rinke een ernstige vorm van acute leukemie geconstateerd en heeft ze keihard moeten knokken tegen deze ziekte. Rinke was zelf ook van de partij bij het tennispaviljoen van Tennisvereniging Van Polanen, vrolijk spelend met vriendinnetjes. “Mijn moeder is toch de beste, die gaat winnen”, volgens de gelukkig nu weer vrolijke, ondeugende kleuter. Wie er gewonnen heeft qua punten, is niet zo belangrijk, maar gewonnen hebben de tennissers in ieder geval voor Tennis4Life Klundert. Aan het eind van de dag kon er een cheque van maar liefst 4364,55 euro overhandigd worden aan de Stichting Tennis4Life. Een geweldig bedrag dat geheel ten goede komt van het KWF, zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden om kanker te kunnen bestrijden.

Sheila en alle andere spelers: top gedaan! Complimenten voor deze geweldige actie!

2014-06-06 Workshop Djembee met Detomaatjes

In plaats van een gewone repetitie-avond kregen de Detomaatjes nu de workshop Afrikaanse percussie van Abubakari Kassum uit Ghana.

Een wat kleiner groepje dan anders, omdat een heleboel van de jongste Detomaatjes mee deden aan de Avondvierdaagse, maar toch een gezellige volle kring enthousiaste muzikanten in de muziekzaal.

Gelukkig deze keer wel een heleboel extra djembees kunnen regelen en samen met het slagwerk wat Abu zelf had meegenomen en nog wat trommels van Determinato zelf, hadden we genoeg slagwerk, zodat we met z'n allen tegelijk de Afrikaanse ritmes konden oefenen.

Twee uur lang werd er vol enthousiasme getrommeld en uiteindelijk kon de hele groep diverse ritmes achter elkaar slaan onder aanvoering van Abu.

Omdat het nogal warm was, stond de buitendeur lekker open en daarmee werd de aandacht wel getrokken door voorbijgangers. Heel wat belangstellenden kwamen even een kijkje nemen bij onze trommelende jeugd.
Na half negen waren alle ouders uitgenodigd om te komen luisteren. En met anderhalf uur oefenen konden de Detomaatjes een leuke demonstratie Afrikaanse djembeemuziek laten horen.

Na twee uur ging iedereen met rode handen, moe, maar wel heel erg voldaan naar huis. Een workshop waar we met z'n allen weer heel veel nieuwe dingen hebben geleerd en waar we met heel veel plezier op terug kunnen kijken.

Abu, heel erg hartelijk bedankt!

2014-05-28 Afrikaanse muziekles met kids

Woensdagmiddag 28 mei hadden we een workshopje Afrikaans slagwerk voor kinderen vanaf een jaar of vijf tot circa tien jaar.

Bijna 50 kinderen waren aanwezig deze speciale muziekles. Een drukte van jewelste, maar ontzettend leuk! Wat een ritme, wat een spirit in de Klundertse jeugd!

Deze  speciale les werd gegeven in samenwerking met Abubakari Kassum uit Ghana. Abu logeert een tijdje in Nederland. Hij geeft in zijn thuisland muzieklessen aan kinderen op Afrikaans slagwerk en ook lessen in Afrikaanse dansen. Hij heeft een eigen zaak en maakt o.a. zelf djembés en andere Afrikaanse percussie-instrumenten. Abu vindt het heel leuk om ook in Nederland met muziek bezig te zijn en heeft aangeboden om bij onze vereniging een aantal workshopjes te geven. De jongste kinderen waren als eerste aan de beurt.

2014-05-18 Jeugdmuziekkamp - Piratenweekend

Met ons jeugdorkest zijn we weer drie dagen op kamp geweest, deze keer hadden we als thema "Piratenkamp".

Het was een topweekend met onze leuke enthousiaste jeugdgroep! De temperatuur en het heerlijke zonnetje werkte natuurlijk ook prima mee om er een groot succes van te maken.

Behalve heel veel muziek gemaakt, was er ook volop tijd voor sport, heel veel spelletjes, een bonte avond, lekker chillen en superveel lol. 

Als afsluiting een leuk concert voor de ouders waarbij we maar liefst vier nieuw ingestudeerde nummers konden laten horen.

In ons Picasa Webalbum nog veel meer foto's van dit weekend.

2014-05-14 Speciale gasten fanfarerepetitie

Vanavond hadden we speciale gasten op onze fanfarerepetitie:

Anouk kwam trakteren op beschuit met muisjes samen met baby Guus en z'n zusje Eefje. Eefje heeft vol enthousiasme meegedaan met het orkest naast oma Carina.

En Abubakari Kassum is te gast in Nederland. Samen met zijn partner Moniek bezocht hij de repetitie. Zelf een fanatiek en gedreven slagwerker in zijn thuisland Ghana. Daar maakt hij o.a. percussie-instrumenten zoals djembees in verschillende maten en soorten en hij geeft drumlessen aan kinderen.
Binnenkort zal hij ook aan onze jeugd les Afrikaans slagwerk geven. Om kennis te maken gisteren bij de fanfarerepetitie en enthousiast als hij is, heeft hij lekker meegespeeld op de drums.

2014-05-14 Kinderen op drums

Zomaar wat foto's van een middagje vol enthousiasme in de Muziekspeeltuin en de AMV Muziekfabriek. De kinderen hadden deze middag een oefensessie met drums en diverse andere slagwerkinstrumenten.

2014-05-04 Dodenherdenking in Klundert en Moerdijk

Uiteraard waren we met ons fanfareorkest weer present bij de Dodenherdenking. Deze keer gesplitst in twee kleinere orkesten, omdat de muziekvereniging in Moerdijk helaas moest worden opgeheven. Daarom een kleiner orkest in Klundert en een aantal muzikanten bij de herdenkingsplechtigheid in Moerdijk.

2014-04-26 Koningsdag Aubade Klundert

Aubade Koningsdag nieuwe stijl op het Stadhuisplein in Klundert

2014-03-15 Detomaatjes Westhoek

Concert van ons Jeugdorkest De Detomaatjes in Zorgcentrum De Westhoek in Zevenbergen

2014-02-15 Workshop Braziliaanse percussie

Een workshop Braziliaanse Percussie met Dununba

2013-12-22 Kerstconcert Klundert

Kerstconcert in de Joannes de Doperkerk in Klundert met Jeugdorkest De Detomaatjes, Fanfareorkest Determinato, Chr. Mannenkoor Lelystad, zangeres Marieke Ewoldt en de organisten/pianisten Henk Strootman en André de Jager

2013-12-07 Detomaatjes op Kerstmarkt Moerdijk

Winters concertje van Jeugdorkest De Detomaatjes op de Kerstmarkt in Moerdijk

2013-11-27 Pietenmiddag Muziekspeeltuin

Pietenspelmiddag voor de kinderen van de Muziekspeeltuin, de Muziekfabriek en de Detokids

2013-11-12 Deto Pietenband

Optredens van onze Deto Pietenband bij de intocht in Klundert, bedrijfsfeest in Bladel, in het Willem II stadion in Tilburg en in Zorgcentrum De Westhoek Zevenbergen

2013-10-05 Themaconcert Nostalgia

Themaconcert Nostalgia met medewerking van Jeugdorkest De Detomaatjes, Fanfareorkest Determinato, Dameskoor C'est la Vie en het Westhoeks Mannenkoor; voor de aankleding dank aan de Heemkundestichting Die Overdraghe

2013-09-18 Prijsuitreiking Vriendenloterij

Determinato heeft meegedaan aan een belactie van de Vriendenloterij en heeft daarmee een extra hoofdprijs gewonnen van tweeduizend euro

2013-09-06 Muziekweekend Fanfareorkest

Piratenweekend in Renesse met de leden van ons fanfareorkest met partners

2013-08-24 Jeugdfeest Candy Crush

Opening van het seizoen met een feestelijke party voor alle jeugdgroepen van Determinato

2013-06-08 Moerdijkse Canon Levensecht

In het weekend van 8 en 9 juni 2013 brachten we samen met een team van zo’n 300 spelers en vrijwilligers de Canon van Moerdijk tot leven op het sfeervolle Fort Sabina; enkele trompettisten van onze vereniging zorgden voor een muzikale ontvangst en De Detomaatjes zorgden voor een muzikale invulling van het venster "Toekomst"

2013-05-31 Fotoshoot jeugdafdeling

Fotoshoot door Marcel Otterspeer van de diverse jeugdgroepen en tijdens een repetitie van Jeugdorkest De Detomaatjes; foto's gebruikt o.a. voor een ansichtkaartenactie die we gehouden hebben voor een kindertehuis in Cambodja

2013-01-20 Concert Detomaatjes met Rythm 4 All

Medewerking van Jeugdorkest De Detomaatjes aan het Jubileumconcert van het Ritmisch Koor "Rythm 4 All" in de Joannes de Doperkerk in Klundert

81 item(s) « 3 van 3 »
Onze sponsors
Inloggen
Je bent niet ingelogd.