KOOR & MORE

 

Welkom bij Koor & More!

We stellen ons hier graag aan u voor. Koor & More is een enthousiaste groep van zo’n 20 dames en heren. We houden erg van zingen, maar ook van gezelligheid. Dat merkten we toen we in april 2019 meewerkten aan ‘Passie in Klundert’. Na een lange en drukke periode van wekelijks repeteren en drie avonden optreden voor een volle zaal in ‘De Stad Klundert’ viel een aantal van ons ‘in een gat’. Wat misten we de gezellige groep en het samen zingen! Met een klein, maar enthousiast clubje zijn we nog voor de zomervakantie bij elkaar gekomen om te kijken of er animo was om door te gaan en wat was het super om te merken dat ongeveer de helft van het oorspronkelijke aantal zangers dit wel zag zitten. Het moest natuurlijk allemaal nog vorm krijgen, maar al snel werd duidelijk: het passiekoor ging door!

‘Koor’ staat vanzelfsprekend voor zingen en ‘&More’ geeft aan dat we naast het muzikale gedeelte gezelligheid heel belangrijk vinden bijv. bij het borrelen na de repetitie. We zijn erg blij dat we bij muziekvereniging Determinato mogen horen. We hoeven daardoor het spreekwoordelijke wiel niet uit te vinden qua organisatie en administratie en dat is prettig. Alle zangers en zangeressen zijn inmiddels lid geworden van Determinato. We zullen in de toekomst samen met de fanfare aan projecten gaat werken, maar Koor & More wil ook repertoire opbouwen om zelfstandig op te kunnen treden.

Wat is het ontzettend fijn dat Anjo van Tilborgh ook enthousiast was (en nog steeds is) met het opstarten van Koor & More, want wat is een koor zonder de muzikale leiding? Anjo staat al jaren voor het kinder- en jeugdorkest en mag daar nu Koor & More aan toevoegen. Helaas is het nog niet gelukt om een ‘vaste’ pianist te vinden voor onze groep. Gelukkig is Patrick Vreeswijk bereid om af en toe met ons te komen repeteren! Patrick kent de meeste van ons al omdat hij bij de repetities voor ‘Passie in Klundert’ altijd achter de vleugel te vinden was. We werken veel met opnames van Determinato en met muziekbanden tijdens de repetities om onze partijen in te studeren. Verder komt het vooral neer op het enthousiasme van de verschillende stemgroepen, dus dat zit wel goed!

Onze repetitie is wekelijks op donderdagavond in ‘De Stad Klundert’. Een heel fijne plek om te repeteren, we voelen ons er al helemaal thuis. We hebben op dit moment een mooie gemêleerde groep zangers en zangeressen. Het koor heeft een mooie balans qua stemverdeling.

Heb je belangstelling om mee te komen zingen, neem dan contact met ons op. In overleg kijken we dan welke stemgroep er eventueel aangevuld kan worden. Verder zijn we, zoals eerder gezegd, op zoek naar een pianist(e) of iemand die ons kan begeleiden op keyboard. Belangstelling? Stuur meteen even een berichtje via het contactformulier op deze website.

 

Onze sponsors
Inloggen
Je bent niet ingelogd.