AMV / Muziekfabriek

Aansluitend op de muziekspeeltuin hebben we de muziekfabriek. Dit is voor kinderen vanaf circa zeven jaar.

Ze gaan hier weer een stapje verder gaat en hier leren de kinderen samen muziek te maken. Gedurende een heel cursusjaar krijgen ze wekelijks lessen algemene muzikale vorming. Het zijn losse op zich zelf staande lessen, dus kinderen kunnen op elk moment starten.

In de muziekfabriek leren ze de beginselen van het muziek maken. Hiervoor worden onder andere blokfluiten, klokkenspelletjes, kindertrompetjes en zogenaamde boomwhackers gebruikt.

Ze maken in de muziekfabriek uitgebreid kennis met alle instrumenten die in ons orkest worden gebruikt. Alle blaas- en slagwerkinstrumenten van het fanfareorkest worden geintroduceerd. De kinderen maken kennis met al deze instrumenten zodat ze kunnen kiezen wat ze straks het leukste vinden om echt te gaan bespelen.

Het is de bedoeling dat deze groep daarna dan doorstroomt naar de Detokids en daarna dus ook echt muziekles gaan krijgen via de muziekschool.

Het is elke week muziekfabriek op de woensdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur in de muziekzaal van De Niervaert.

Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen! Ook vriendjes/vriendinnetjes zijn van harte welkom om het eens te komen proberen.
De eerste maand mogen kinderen vrijblijvend en gratis meedoen, daarna is het de bedoeling dat ze lid worden van onze vereniging; de contributie voor de muziekfabriek bedraagt slechts vijf euro per maand inclusief gebruik van de diverse instrumenten.
Onze sponsors