Jeugdorkest De Detomaatjes

Met name ons jeugdorkest is echt ons paradepaardje. Dit orkest is inmiddels uitgegroeid tot een ware succesformule, die een grote aantrekkingskracht heeft voor muzikale jeugd vanuit de gehele regio.
Het kinder- en jeugdorkest telt op dit moment maar liefst totaal ruim 70 jonge muzikanten uit de gehele gemeente Moerdijk. Met daarbij de aantekening dat we niet ambiëren om jeugd te werven ten koste van andere muziekverenigingen, maar juist een plaats willen bieden aan kinderen om ervaring op te doen samen met een grote groep jeugdige muzikanten, samen muzikaal te groeien, waarbij de muziekvriendschappen die daarbij vanzelf ontstaan straks de onderlinge band tussen de muziekverenigingen juist kan versterken.

Met heel veel plezier wordt er elke week samen muziek gemaakt bij dit leuke en innovatieve jonge orkest.
Een uniek orkest binnen de gemeente Moerdijk. Over het algemeen zijn dit altijd drukbezochte en vooral ook hele leuke repetitieavonden. De jeugd laat niet vaak verstek gaan en de sfeer onder elkaar is geweldig goed. Daaruit blijkt de positieve ontwikkeling van de sociale vaardigheden: er is inmiddels een grote, regionale, muzikale vriendengroep ontstaan en daar zijn we als vereniging hartstikke trots op.

Maar het is niet alleen gezelligheid, er wordt ook hard gewerkt om steeds weer een nieuw repertoire in te studeren. Met enthousiasme weten ze samen zo steeds weer een nieuw programma te presenteren.
Het succes blijkt wel uit de vele uitnodigingen die Determinato ontvangt voor dit prachtige jeugdorkest. Met veel enthousiasme hebben deze jeugdige muzikanten al in vele plaatsen op diverse podia van zich laten horen en hebben ze opgetreden bij heel wat festiviteiten en activiteiten.

Voor alle groepen geldt dat de kinderen uiteraard via Determinato alle begeleiding, ondersteuning en advies krijgen, die nodig is bij dit hele traject.

Meer info klik hier

Onze sponsors
Inloggen
Je bent niet ingelogd.