Deto Drummerij

 

Kinderen die graag willen drummen, kunnen ook bij Determinato terecht. Sinds 2016 hebben we een jeugdige slagwerkgroep genaamd de Deto Drummerij.

Dit is een groep waar heel veel soorten slagwerkinstrumenten aan bod komen. Bijvoorbeeld allerlei trommels, xylofoon, klokkenspel, marimba, maar ook kleine percussie en natuurlijk het drumstel en de pauken worden gebruikt om samen slagwerkmuziek te maken. Daarnaast mogen de drummers  ook aansluiten bij het kinder- of jeugdorkest om daar als slagwerksectie het orkest te ondersteunen.

Kinderen vanaf ongeveer acht jaar, die graag willen gaan drummen, kunnen aansluiten bij onze drummerij. In eerste instantie volgen ze dan individuele slagwerklessen (de kosten voor deze lessen via een bevoegd docent worden voor een groot gedeelte gesubsidieerd door de gemeente).

Zodra kinderen de beginselen onder de knie hebben, mogen ze mee gaan doen met de drummerij.

De drummerij repeteert wekelijks en verder worden o.a. drumpresentaties gegeven, ze zijn te zien en te horen bij slagwerkoptredens en er wordt samengewerkt bij concerten met het fanfareorkest.

De drummerij staat onder leiding van dirigent/instructeur Djuri den Tuinder. Deze jonge en veelzijdige musicus weet de drummers op zijn eigen enthousiaste manier te motiveren en te stimuleren. De drumlessen en de groepsrepetities zijn dan ook met name heel erg leuk, maar zeker ook leerzaam.

Belangstelling voor de drummerij of voor drumlessen, meer info kunt u opvragen via het contactformulier op deze website.

Onze sponsors