Deto Blazersklas

De Blazersklas is een unieke methode voor kinderen die graag verder willen met een muzikale hobby en een blaasinstrument willen leren bespelen. Ze mogen diverse blaasinstrumenten uitproberen, zoals trompet, bugel, hoorn, trombone, saxofoon enz. In het begin mogen ze steeds een ander instrument een week proberen tot ze een keuze hebben gemaakt voor het instrument waar ze op verder willen.

De leerlingen van de Blazersklas leren tegelijkertijd en gezamenlijk een orkestblaasinstrument te bespelen. Tevens leren de kinderen sociale vaardigheden. Gebleken is dat hetgeen zo normaal is tijdens het samen musiceren zich ook vertaald naar het dagelijks leven van het kind: wachten op elkaar, samen tegelijk inzetten en ophouden, naar elkaar luisteren, rekening houden met elkaar, op je beurt wachten; in de muziek heel normaal, in het dagelijks leven soms niet. De kinderen leren letterlijk luisteren naar elkaar. Daarmee vormt de Blazersklas het kind niet alleen muzikaal maar ook sociaal. En zo hopen we jonge kinderen niet alleen een instrument te leren bespelen, maar daarnaast juist ook sociale vaardigheden aan te leren.

Kijk in onze kalender wanneer de repetities worden gehouden van de Blazersklas.

Meer info klik hier

Binnenkort
mei
23
wo
16:00 Muziekspeeltuin/muziekfabriek
Muziekspeeltuin/muziekfabriek
mei 23 @ 16:00 – 17:00
In de muziekspeeltuin kunnen kinderen meedoen vanaf ongeveer vier à vijf jaar. Op verantwoorde manier maken de kinderen op een leuke en speelse manier kennis met muziek, ze maken een muzikale ontdekkingsreis.  Er wordt met[...]
19:15 Repetitie fanfareorkest @ Muziekzaal De Niervaert
Repetitie fanfareorkest @ Muziekzaal De Niervaert
mei 23 @ 19:15 – 21:30
 
Inloggen
Je bent niet ingelogd.