Verenigingsconcert GEANNULEERD!!

Wanneer:
11 december 2021 @ 19:30 – 22:30
2021-12-11T19:30:00+01:00
2021-12-11T22:30:00+01:00

Op zaterdag 11 december zal Determinato zich na lange tijd weer presenteren aan het publiek. Dan zal er een gezellig en afwisselend concert gegeven worden met als thema Vrienden van Deto Live!
Dit concert vindt plaats in De Niervaert Klundert en begint om 19.30 uur.

Eigenlijk stond op deze datum het grootse event Klundert bij Kaarslicht gepland. Maar dergelijke grote organisaties vragen niet alleen een lange tijd van voorbereiding, maar ook grote investeringen vooraf. Dat was gezien de onzekerheden rond alle coronamaatregelen ondoenlijk, dus dit event is een jaar uitgesteld. De datum stond echter voor leden en dirigenten al in de agenda, dus een mooie gelegenheid om toch een sfeervolle en gezellige muziekavond te organiseren.

Enthousiaste jeugdafdeling
Determinato is met name in deze regio een grote uitzondering qua groei en samenstelling van de vereniging. Het is een springlevende club voor jong en oud met een diversiteit aan groepen en orkesten. Behalve het fanfareorkest is de vereniging vooral ook actief om de jeugd te motiveren voor een muziekhobby. Dat begint al voor kinderen vanaf 4 jaar in de muziekspeeltuin. Voor kinderen vanaf een jaar of acht is er het kinderorkest en als ze een stapje verder zijn mogen ze naar het jeugdorkest. Dit alles onder supervisie van Anjo van Tilborgh.
Sinds kort is ook de Deto Drummerij weer actief. Daar mogen de enthousiaste slagwerkers zich uitleven op allerlei melodische en ongestemde slagwerkinstrumenten onder leiding van de enthousiaste dirigent en slagwerkdocent Djuri den Tuinder.

Groeiend orkest
Het fanfareorkest van Determinato is ook flink verjongd met de instroom van een grote groep jeugdige muzikanten. Het orkest telt inmiddels zo’n zestig leden en staat sinds medio dit jaar onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Het orkest speelt een afwisselend repertoire van populaire nummers tot spektakelstukken en van ballads tot speciaal voor fanfareorkesten geschreven muziek.
Uniek is natuurlijk dat het orkest zelf een zangeres onder haar geleding heeft. Samen met zangeres Marieke krijgt een concert van Determinato altijd een speciaal tintje.

Koor & More
Sinds 2019 heeft de vereniging ook een eigen vocalgroup: Koor & More. Dit gemengde popkoor is ontstaan bij de organisatie van Passie in Klundert in 2019. Het is een enthousiaste groep mensen, die optreden samen met het fanfareorkest, maar als zelfstandig koor hebben ze inmiddels ook een leuk populair repertoire.

11 december: Vrienden van Deto Live
Tijdens het concert op zaterdagavond 11 december treden voor het voetlicht het jeugdorkest, de drummerij, Koor & More, het fanfareorkest onder andere ook met soliste Marieke. En Marieke zal als intermezzo samen met haar partner Pieter ook van zich laten horen.
Volgens René van Tilborgh, voorzitter van Determiato, belooft het sowieso een leuke afwisselende muziekavond te worden in De Niervaert. “Het is nog even onzeker hoeveel publiek we straks mogen ontvangen, dat is afhankelijk of er dan nog beperkende regels zullen zijn. Via onze social media en via onze leden zullen we iedereen op de hoogte houden hoe de toegang straks geregeld zal worden. Of er al dan niet met entreekaarten of reserveringen gewerkt moet gaan worden.”
Voor meer informatie over Determinato in het algemeen of specifiek over deze muziekavond, mail naar info@determinato.nl.

Onze sponsors