Regionale versie van The Passion in Klundert

The Passion, een bekend Bijbels verhaal, een bijzondere avond uit! Dit staat volgend jaar 12 en 13 april 2019 te gebeuren in Klundert. Muziekvereniging Determinato uit Klundert heeft het initiatief genomen om een speciale editie van The Passion te gaan produceren. Het wordt een groots opgezet, regionaal evenement niet alleen voor Klundert, maar voor èn door inwoners van de gehele gemeente Moerdijk en ver daarbuiten.

UNIEK EN EIGENTIJDS

Het beroemde verhaal van Pasen wordt ieder jaar in een andere stad in Nederland op een eigentijdse manier opgevoerd en uitgezonden op televisie. Hoe mooi zou het zijn om dit gebeuren ook in de gemeente Moerdijk plaats te laten vinden? Dat was nu ruim een jaar geleden de gedachte van de initiatiefnemers van Determinato. Inmiddels staat er al heel wat op de rit. Er is een productieteam samengesteld die al een paar maanden bezig is om dit alles gestalte te laten krijgen. Een speciaal script is inmiddels geschreven en er wordt hard gewerkt aan een aantal originele, uniek voor deze versie gecomponeerde liedjes. Daarnaast zal er uiteraard ook gebruik gemaakt worden van bekende Nederlandstalige popnummers en indrukwekkende ballads. Het orkest van Determinato, bestaande uit ruim 60 muzikanten, zal het instrumentale gedeelte voor haar rekening nemen. De hoofdrollen Jezus, Maria, Petrus, Judas en Pilatus worden ingevuld door goede vocalisten uit deze regio, die de liedjes op hun eigen authentieke manier zullen zingen en een speciaal samengesteld projectkoor zal voor de vocale ondersteuning zorgen.

AUTHENTIEK

Het vestingstadje Klundert leent zich uitstekend voor zo’n bijzondere groots opgezette productie. Als locatie is het schitterend gerenoveerde monument “De Stad Klundert” gekozen. Naast deze sfeervolle locatie in het mooie Klundertse centrum, zullen er ook opnames gemaakt worden van andere culturele erfstukken die Klundert zo uniek maken. Denk bijvoorbeeld aan de Stenen Poppen, het authentieke Stadhuis en de Wallen.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deze geweldige Passion bij te wonen komen er meerdere voorstellingen. In eerste instantie staan de uitvoeringen van deze regionale versie van The Passion een week voor Pasen 2019 gepland als avondvoorstellingen op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april. En mocht er voor deze uitvoeringen meer belangstelling zijn dan beschikbare plaatsen, dan komt er eventueel een derde uitvoering op zondag 14 april 2019.

ENTHOUSIAST

Er zijn al gesprekken geweest en afspraken gemaakt met diverse partijen en overal wordt enthousiast gereageerd. De videograaf is zijn ideeën al aan het uitwerken, het Markland College Zevenbergen heeft hun medewerking toegezegd, diverse mensen uit de theaterwereld zijn benaderd en de opzet van een speciaal projectkoor begint gestalte te krijgen. Voor wat betreft geluid en techniek zijn diverse specialisten op dit gebied al bezig om te kijken of alle wensen en ideeën mogelijk gemaakt kunnen worden. En ook deze ontwikkelingen gaan de goede kant op. Het zal werkelijk een bijzondere avond uit gaan worden op een unieke historische locatie.

MAATSCHAPPELIJK

Was een en ander eerst nog een idee, nu is het dus inmiddels een productie aan het worden die groter en groter wordt en waar achter de schermen nu al met heel veel mensen hard aan gewerkt wordt.

Deze productie wordt gedragen door veel vrijwilligers uit Klundert en omstreken, maar ook politie, onderwijs en andere instanties worden erbij betrokken. Kortom, The Passion Klundert wordt een maatschappelijk en regionaal cultuurevenement, een unieke productie voor, door en met bewoners uit de gehele regio.

BEKENDHEID EN PR

Belangstellenden die deze prachtige productie echt niet willen missen en zeker willen zijn van toegangskaarten, die kunnen binnenkort een voorreservering maken. Binnenkort zal de speciale website online gaan met alle informatie. 
De organisatie hoopt met deze productie Klundert weer eens op een heel andere manier op de kaart te zetten. Bekendheid en PR is uiteraard van het grootste belang. Liken en delen van het event op facebook en verspreiden van de pr-berichten wordt daarom heel erg op prijs gesteld.
Voor meer informatie over deze productie kan men contact opnemen met de organisatie via e-mail: info@determinato.nl.
Binnenkort
sep
28
vr
18:15 Deto Probeerorkest
Deto Probeerorkest
sep 28 @ 18:15 – 19:00
Deto Probeerorkest De naam zegt het al: het probeerorkest is voor kinderen die graag kennis willen maken met de diverse blaasinstrumenten zoals trompet, bugel, hoorn, trombone, saxofoon enz. en het eens een keertje willen proberen[...]
okt
3
wo
16:00 Muziekspeeltuin en muziekfabriek
Muziekspeeltuin en muziekfabriek
okt 3 @ 16:00 – 17:00
Muziekspeeltuin en muziekfabriek
GRATIS MEEDOEN IN DE DETO MUZIEKSPEELTUIN! Muziekvereniging Determinato uit Klundert gaat weer van start met nieuwe kindergroepen. Alle kinderen van de basisschoolgroepen 1, 2 en 3 zijn van harte welkom om gratis en vrijblijvend een[...]
okt
5
vr
18:15 Deto Probeerorkest
Deto Probeerorkest
okt 5 @ 18:15 – 19:00
Deto Probeerorkest De naam zegt het al: het probeerorkest is voor kinderen die graag kennis willen maken met de diverse blaasinstrumenten zoals trompet, bugel, hoorn, trombone, saxofoon enz. en het eens een keertje willen proberen[...]
Inloggen
Je bent niet ingelogd.